Knowit Secure

Vi gjør IT sikrere!

Velkommen Johan

I mars 2016 begynte Johan Randby som sikkerhetskonsulent I johanrandbyKnowit Secure. Johan har en bred og allsidig bakgrunn fra store IT firmaer som IBM og Cisco og kommer fra CCTV firmaet EATON HERNIS. Han er en sosial person som trives med mange baller i luften i et energisk miljø. Software- og produktutvikler, prosjektlededer og teknisk produkteier er noen av rollene Johan har hatt gjennom sin karriere. I rollene som prosjektleder for kommunikasjonsverktøy og sikkerhetsverktøy som er eksponert på internett i Cisco og HERNIS har han sett mange av utfordringene med dagens IT-trusselbilde. Han har derfor fått smaken på å jobbe enda mer fokusert med IT-sikkerhet og har nå tatt steget over i Knowit Secure.

Hvorfor ville du begynne å jobbe med sikkerhet?

– I Cisco og HERNIS har jeg sett det økende fokuset og behovet for solid sikkerhetstenking i alle ledd i et produkt. Når en kunde kjøper et produkt kan det i seg selv utgjøre en sikkerhetsrisiko for firmaet om ikke riktige forholdsregler blir tatt. Dette inkluderer blant annet å oppdatere til siste programvareversjon, følge med på sikkerhetsbulletiner og sperre av tilganger som ikke brukes. For eksempel er det en mengde enheter som er åpne for telnet eller har web aksess med standardpassord, og det har vært flere episoder med ubeskyttede videokonferansesystemer som står åpent ut på internett. I tillegg til dette er det selvfølgelig viktig at produktene støtter den påkrevde funksjonaliteten for å kunne brukes sikkert, noe som ikke alltid er tilfelle. Sikkerhetstenking er fortsatt nytt og til tider fraværende i mange firmaer, og jeg ser at det er et stort behov for dedikerte sikkerhetseksperter som kan hjelpe firmaer å tenke sikkerhet når de utvikler en tjeneste eller et produkt.

Hvorfor ville du begynne hos Knowit Secure?

– Knowit Secure er en markedsleder på sikkerhet og et veldig spennende firma å starte i. Det å møte kunder fra mange forskjellige bransjer og få varierte utfordringer ofte er svært attraktivt og sørger for at man alltid er oppdatert på det som skjer i IT-sikkerhetsbransjen. Jeg har de siste årene jobbet med sikkerhet i form av videoovervåkningssystemer med alarmer og adgangskontroll, så det blir spennende å ta for seg sikkerhet fra et sårbarhetsperspektiv.

Hva vil du tilføre Knowit Secure?

– Jeg håper å kunne bidra med nye idéer og kreativitet når det kommer til sikkerhetstestingen, og ellers bidra til et godt og engasjerende miljø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Informasjon

Dette innlegget ble postet den mai 10, 2016 av i Generelt, Våre ansatte.

Siste blogg innlegg

Følg oss på twitter

Skriv inn e-post adresse for å følge denne bloggen og få beskjed på mail når det er nye blogg innlegg.

%d bloggere like this: